U bent hier : Onthaal > Farmaceutische industrie > Conditionering van vaste stoffen > Bausch + Ströbel

Bausch + Ströbel

Gesticht in 1967, is Bausch + Ströbel vandaag één van de wereldleiders die zich gespecialiseerde in het ontwerpen en bouwen van machines voor het reinigen, steriliseren, afvullen, sluiten en etiketteren van vials, flessen, en andere objecten naargelang de klantenwens.
Bijna alle onderdelen worden in huis gebouwd, hetgeen een optimale kwaliteitscontrole gedurende het ganse fabricatieproces garandeert evenals een ongeëvenaarde snelle klantendienst.
De hoofdzetel is gevestigd in Ilshofen, Duitsland, met dochterfirma’s in Amerika en Japan en telt ca. 900 medewerkers. De firma wordt beheerd door de families Ströbel en Bullinger, dit waarborgt snelle beslissingen en voortdurende investeringen om op permanente wijze de kwaliteit van de producten en diensten te optimaliseren.

Reiniging :

De eenvoudige halfautomatische tot en met de volautomatische machines met een capaciteit tot 40.000/uur zijn uitgerust met compleet onafhankelijke reinigingsstations die alle cross-contaminatie vermijden. De machines kunnen uitgerust worden met of zonder ultrasonbaden.

Sterilisatie :

De laminar-flow sterilisatietunnels van B+S, met een capaciteit tot 600 kg/uur, zijn uitgerust met een uniek filtersysteem die de klasse 100 blijft behouden, zelfs gedurende de opwarm- en afkoelcyclussen.
De transportband heeft zijlings aangelaste schubben die wrijving van de vials tegen de wand en onder elkaar volledig uitsluit en partikelvorming in de tunnel verhindert.
Uitvoerige testen hebben bewezen dat de tegenluchtdoorstroming en de drukregeling binnen de tunnel een veilige werking waarborgt zonder risico van overhitting van de filters.

Afvullen – Sluiten :

De toevoer van het poeder vanuit een tussentremel wordt door een enkele of dubbele worm doorgevoerd. Een verticale fijn gekalibreerde vijs voedt het instelbare volume product in de vial. Ankers en agitatoren zorgen ervoor dat het product optimaal naar het doseerstation vloeit. De toevoer van het product bevat slechts twee onderdelen, die hun installatie, reiniging en sterilisatie uiterst vereenvoudigen.
De dosering kan volumetrisch via een worm, per gewicht met 100 % IPC controle, of gravimetrisch per triller, naar wens verzekerd worden.

Etiketteren:

Alle machines zijn uitgerust met servomotoren die het afrollen en kleven van etiketten vlekkeloos garanderen op alle snelheden van 12.000 tot 48.000 stuks/uur.
Druk- en controlesystemen voor variabele data kunnen door de klant bepaald worden en foutieve etiketten of objecten worden uitgesluisd zonder onderbreking van de productie.

Adresgegevens :

Bausch + Ströbel Maschinenfabrik Ilshofen GmbH+Co. KG
Parkstrasse, 1 - Postfach 20
D – 74530 Ilshofen – Germany

Tél : +49 7904 701-0
Fax : +49 7904 701-222

E-mail : info@bausch-stroebel.de
Site : www.bausch-stroebel.com