U bent hier : Onthaal > Farmaceutische industrie > Conditionering vloeistoffen > Bausch + Ströbel

Bausch + Ströbel


Gesticht in 1967, is Bausch + Ströbel vandaag één van de wereldspecialisten in de bouw van machines voor het reinigen, steriliseren, afvullen, sluiten en etiketteren van ampullen, spuiten, vials, carpules en andere objecten naargelang de klantenwens.
Bijna alle onderdelen worden in huis gebouwd, hetgeen een optimale kwaliteitscontrole gedurende het ganse fabricatieproces garandeert evenals een ongeëvenaarde snelle klantendienst.
De hoofdzetel is gevestigd in Ilshofen, Duitsland, met dochterfirma’s in Amerika en Japan en telt ca. 900 medewerkers. De firma wordt beheerd door de families Ströbel en Bullinger, dit waarborgt snelle beslissingen en voortdurende investeringen om op permanente wijze de kwaliteit van de producten en diensten te optimaliseren.

 

Reiniging :

De eenvoudige halfautomatische tot en met de volautomatische machines met een capaciteit tot 40.000/uur zijn uitgerust met compleet onafhankelijke reinigingsstations die alle cross-contaminatie vermijden. De machines kunnen uitgerust worden met of zonder ultrasonbaden.

Sterilisatie :

De laminar-flow sterilisatietunnels van B+S, met een capaciteit tot 600 kg/uur, zijn uitgerust met een uniek filtersysteem die de klasse 100 blijft behouden, zelfs gedurende de opwarm- en afkoelcyclussen.
Het transportsysteem is aan de objecten aangepast. Spuiten en carpules kunnen in individuele, op de transportband gelaste bekers, door de tunnel worden gevoerd. Op deze wijze is elk object individueel getransporteerd en kan zijn positie in het schuifregister van de PLC opgeslagen worden; de aanwezigheid van de objecten in de sterilisatiezone is dus op elk moment registreerbaar.

Afvullen – Sluiten :

Alle afvul- en sluitmachines zijn voorzien voor integratie onder isolator.
Afvulprocessen met draaiende plunjerpompen, Tijd-druk systeem, of op gewicht, kunnen vrij ingebouwd en gecombineerd worden om een optimale combinatie van nauwkeurigheid en snelheid te garanderen in alle toestanden.
Tevens wordt er speciale aandacht besteed aan het respect van de laminaire luchtstroming en het eenvoudig reinigen van de machines.
Zowel de statistische als de 100 % gewichtcontroles gedurende de productie (IPC) zijn op alle machines beschikbaar evenals de reiniging en sterilisatie van de productberoerende componenten zonder demontage (CIP/SIP).
Alle formaatdelen worden volgens het (SMED) systeem ingebouwd en zijn uitwisselbaar zonder werktuigen.

Etiketteren:

Alle machines zijn uitgerust met servomotoren die het afrollen en kleven van etiketten vlekkeloos garanderen op alle snelheden van 12.000 tot 48.000 stuks/uur.
Druk- en controlesystemen voor variabele data kunnen door de klant bepaald worden en foutieve etiketten of objecten worden uitgesluisd zonder onderbreking van de productie.

Adresgegevens :

Bausch + Ströbel Maschinenfabrik Ilshofen GmbH+Co. KG
Parkstrasse, 1 - Postfach 20
D – 74530 Ilshofen – Germany

Tél : +49 7904 701-0
Fax : +49 7904 701-222

E-mail : info@bausch-stroebel.de
Site : www.bausch-stroebel.co
m