Bausch + Ströbel logo

Vandaag is Bausch + Ströbel een van ’s werelds grootste specialisten in het wassen, steriliseren, vullen, sluiten, etiketteren en behandelen van flacons, injectiespuiten, ampullen, enz.

Nagenoeg alle onderdelen worden intern vervaardigd, wat een continue kwaliteitscontrole tijdens het hele fabricageproces vereist.

De onderneming wordt geleid door de families Ströbel en Bullinger. Het familiale karakter maakt het mogelijk snel en voortdurend te investeren in de kwaliteit van de vervaardigde producten en de geleverde diensten voortdurend te verbeteren.

Wassen en steriliseren

Wassen

Van eenvoudige halfautomatische machines tot automatische machines met capaciteiten tot 40.000 containers per uur met onafhankelijke spoelstations om kruisbesmetting te voorkomen.

De machines kunnen worden uitgerust met of zonder ultrasoon systeem.

Steriliseren

B+S laminaire flow sterilisatietunnels met een capaciteit tot 600 kg/uur, uitgerust met een uniek filtratiesysteem dat klasse 100 garandeert, zelfs tijdens opwarmings- en afkoelingsperioden.

Het transportsysteem is aangepast aan elke container. Spuiten en carpules kunnen worden vervoerd in bekers die in de transportband zijn geïntegreerd, zodat ze kunnen worden geïsoleerd en geïdentificeerd in het PLC-register.

Litech - leverancier aan de farmaceutische industrie voor het merk Bausch + Ströbel
Litech - leverancier aan de farmaceutische industrie voor het merk Bausch + Ströbel

Vullen en modulair systeem

Vullen

Alle afvul-sluitmachines zijn ontworpen om onder de isolator te worden geïntegreerd. Verschillende vulwijzen (draaizuigerpompen, tijdsdruk, inductie, gewicht) kunnen worden geselecteerd en gecombineerd om een optimale precisie en productiecapaciteit te garanderen.

Speciale aandacht wordt besteed aan het respecteren van de laminaire stroming om turbulenties tot een minimum te beperken.

100% in-procescontrole (IPC) of statistische controle is  aanpasbaar aan alle machines, evenals spoelen en steriliseren zonder demontage (CIP/SIP).

Modulair systeem

VarioSys is een veelzijdig productiesysteem dat het mogelijk maakt een gestandaardiseerde isolator te combineren met een grote verscheidenheid aan machinemodules. Bovendien kunnen verschillende modules gemakkelijk aan elkaar worden gekoppeld om een productielijn te creëren en worden aangevuld met extra opties zoals vriesdrogers en spoelmachines.

Afdekken en etiketteren

Afdekken

halfautomatische of volautomatische machines voor het sluiten van farmaceutische verpakkingen. Eenvoudige krimpdoppen of voorgemonteerde doppen zoals flip-off, flip-top, flip-tear up-doppen enz. worden betrouwbaar en voorzichtig verwerkt.

Etiketteren

Alle machines zijn uitgerust met servomotoren voor het soepel afrollen en aanbrengen van etiketten bij alle snelheden van 12.000 tot 48.000 eenheden/uur. Alle druk- en besturingssystemen kunnen worden ondersteund en worden gevolgd door passende afkeursystemen voor een ononderbroken productie.

Litech - leverancier aan de farmaceutische industrie voor het merk Bausch + Ströbel
Litech - leverancier aan de farmaceutische industrie voor het merk Bausch + Ströbel

70 jaar ervaring

Bausch + Ströbel Maschinenfabrik Ilshofen GmbH+Co. KG

Parkstrasse, 1 – Postfach 20
D – 74530 Ilshofen – Germany


www.bausch-stroebel.com

Partner van uitmuntendheid